Latest Posts

הגינה בפברואר

אז מה עושים עכשיו בגינה? יוצאים החוצה ומרגישים… אם זה מרגיש כמו אביב, כמו פברואר 2018, אז מתחילים את גילוי האביב. ואם זה עדיין חורפי, מטפחים את הקיים וממתינים עוד קצת. מתחילים עונה התברכנו בארצנו בשתי עונות גידול עיקריות. החורף…
Read more

גננים צעירים

חדשות משמחות! בנתניה ילדים לומדים על אקולוגיה מעשית! משמח מאוד שנושא הסביבה נלמד מהגיל הרך. באמצעות הגינה ניתן לקבל ידע הרלוונטי לתזונה, לשמירה על הסביבה, אחריות אישית ועוד. למשל, טיפול בשאריות אורגניות והפיכתן לקומפוסט כמשאב – אשר בתורו משמש כדשן…
Read more

לחמית טף

בא לנו לאכול משהו בסגנון לחם, אבל לא עם גלוטן… וגם לא עם כל מיני חומרי E למינהם. הפתרון – טף! דגן שמגיע מאפריקה (בעיקר אתיופיה). הוא נטול גלוטן, מזין וטעים מאוד. המצרכים: קמח טף. שתיים עד שלוש כפות קמח…
Read more

כמה מים נדרשים לגינה?

כמות המים תלויה בכמה מרכיבים: הרכב האדמה: האדמה או מצע השתילה מורכב מגרגרים ומחומרים אורגניים. רצוי לאבחן את סוג המצע וללמוד על מידת החלחול שלו. בקצרה נאמר שאדמה חולית מחלחלת מהר ואדמה חרסיתית לאט.  החיפוי: החיפוי מצמצם את האידוי. חיפוי אדמה…
Read more

ריבוי עצי פרי מסורתי

חלק מעצי פרי שהיו נפוצים בארצנו קלים מאוד לריבוי. בפוסט זה נפרט את השיטה… הרעיון הוא פשוט… אם יש עץ שאתם אוהבים, תוכלו ליצור בגינתכם העתק שלו ולהינות מפירותיו. על אילו עצים מדובר? תאנה, תות (העץ, לא תות שדה..), רימון…
Read more

כבישת זיתים

בסתיו, עצי הזית מתמלאים פרי וזהו זמן מצוין לכבוש זיתים. לכבוש? "כבישה היא תהליך עיבוד מזון על ידי השרייתו זמן ארוך בנוזלים מתאימים" (ויקיפדיה). להלן מתכון מפי אלי שריד. חלק ראשון קוטפים מהעץ את הזיתים. בוחרים את היפים שבהם. אם…
Read more

ספטמבר בגינה

מזג האוויר מתעתע – חם, לח, אביל. עוד רגע הסתיו כאן. הטמפרטורות יצנחו. הגשמים יתחילו בשעה טובה! במקביל להתחדשות הפנימית, לקראת יום הכיפורים, זה הזמן לחדש את הגינה לקראת השנה החדשה! גינה חורפית בארץ, היא גינה שעיקרה צמחי עלים וצמחי…
Read more

אוגוסט בגינה

הקיץ בעיצומו – חם ולח ואין כל-כך מה לעשות בגינה. אך עם זאת, זהו זמן מצוין לתכנן את הגינה לשנה החדשה. אז מה עושים? תכנון כדי שנוכל למצות את הגינה שלנו, כדאי שיהיה לנו תכנון. תכנון מתחיל במיפוי הגינה: הגבולות…
Read more

תחושת בטן

אתמול קמתי עם תחושת רעב גדולה. כהרגלי פתחתי את הבוקר עם אבטיח גדול שזללתי בהנאה,  הרעב המשיך לקנן בבטני ומשך אותי שוב אל אותו מקרר לחתיכת האבטיח שנותרה לבדה. לא חלפה לה שעה עד הפעם הבאה שהיא ואני שוב נפגשנו,…
Read more

"המשקה הלבן"

    כולנו מכירים אותו מהרגע הראשון עוד לפני שידענו לדבר, ללכת, לחשוב ולהחליט בשביל עצמנו.  זה היה הטעם הראשון שהכרנו וישר התאהבנו!  מתוק, טעים, מזין, מרגיע,  לרגעים גם מנחם ומביא איתו המון תשומת לב חום ואהבה שחיונים והכרחיים לכולנו. …
Read more