בא לנו לאכול משהו בסגנון לחם, אבל לא עם גלוטן… וגם לא עם כל מיני חומרי E למינהם.
הפתרון – טף! דגן שמגיע מאפריקה (בעיקר אתיופיה). הוא נטול גלוטן, מזין וטעים מאוד.
המצרכים:
- קמח טף. שתיים עד שלוש כפות קמח לכל לחמית.
- מים.
- תיבול: אפשר להוסיף ממתיק (סילאן, דבש, מיפל) או מעט מלח.
- אפשר להוסיף הפתעות: צימוקים, בצל מטוגן וכו'.
מחמים מחבט ששומן בשכבה דקה של שמן (אפשר לשפוך טיפונת שמן ולמרוח עם מרית/בצל/שום/תפוח). אש לא גבוהה מדי.
מערבבים את כל המצרכים לבצק נוזלי.
שופכים את העיסה על המחבט עד אשר הצד התחתי נעשה שלם (בדומה להכנת חביתה). ואז הופכים.
אופציה – כיסוי במכסה – יעיל כאשר רוצים להכין לחמית עבה יותר.
מתכון זה פשוט וספונטני. אפשר להכין גם מחמצת ולהכין לחמים.