Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/aglamaz/public_html/im-haadama/wp-content/plugins/timebank-system/timebank.php on line 177

Notice: Constant SCRIPT_DEBUG already defined in /home/aglamaz/public_html/im-haadama/wp-config.php on line 103

Notice: Constant WP_DEBUG already defined in /home/aglamaz/public_html/im-haadama/wp-config.php on line 104

Notice: Constant WP_DEBUG_LOG already defined in /home/aglamaz/public_html/im-haadama/wp-config.php on line 105
לחמית טף

לחמית טף

בא לנו לאכול משהו בסגנון לחם, אבל לא עם גלוטן… וגם לא עם כל מיני חומרי E למינהם.

הפתרון – טף! דגן שמגיע מאפריקה (בעיקר אתיופיה). הוא נטול גלוטן, מזין וטעים מאוד.

המצרכים:

  • קמח טף. שתיים עד שלוש כפות קמח לכל לחמית.
  • מים.
  • תיבול: אפשר להוסיף ממתיק (סילאן, דבש, מיפל) או מעט מלח.
  • אפשר להוסיף הפתעות: צימוקים, בצל מטוגן וכו'.

מחמים מחבט ששומן בשכבה דקה של שמן (אפשר לשפוך טיפונת שמן ולמרוח עם מרית/בצל/שום/תפוח). אש לא גבוהה מדי.
מערבבים את כל המצרכים לבצק נוזלי.

שופכים את העיסה על המחבט עד אשר הצד התחתי נעשה שלם (בדומה להכנת חביתה). ואז הופכים.

אופציה – כיסוי במכסה – יעיל כאשר רוצים להכין לחמית עבה יותר.

מתכון זה פשוט וספונטני. אפשר להכין גם מחמצת ולהכין לחמים.

    Leave Your Comment