Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/aglamaz/public_html/im-haadama/wp-content/plugins/timebank-system/timebank.php on line 177

Notice: Constant SCRIPT_DEBUG already defined in /home/aglamaz/public_html/im-haadama/wp-config.php on line 103

Notice: Constant WP_DEBUG already defined in /home/aglamaz/public_html/im-haadama/wp-config.php on line 104

Notice: Constant WP_DEBUG_LOG already defined in /home/aglamaz/public_html/im-haadama/wp-config.php on line 105
ריבוי עצי פרי מסורתי

ריבוי עצי פרי מסורתי

חלק מעצי פרי שהיו נפוצים בארצנו קלים מאוד לריבוי. בפוסט זה נפרט את השיטה… הרעיון הוא פשוט… אם יש עץ שאתם אוהבים, תוכלו ליצור בגינתכם העתק שלו ולהינות מפירותיו.

על אילו עצים מדובר?

תאנה, תות (העץ, לא תות שדה..), רימון וגפן (ענבים…).

ייחור

השרשת יחור – לוקחים ענף מעץ שרוצים לשבט (ליצור העתק זהה גנטית). מכניסים לאדמה לחה ודואגים שתשמר לחה. מיד יפורט בדיוק – העיקרון הוא שענף של עץ המצוי בתנאי לחות יוצר שורש מאחת מהעיניים (נקודות בהם היו עלים בעבר).

מתי?

הזמן הנכון הוא כאשר העצים נמצאים בתרדמת החורף. העצים הנשירים משירים את העלים ואינם פעילים. 

איך?

תאנה ותות: חופרים בור בסתיו. תעלה בשיפוע 45 מעלות. לוקחים יחור (ענף טרי) באורך 50 ס"מ. להשאיר לפחות שתי עיניים בחוץ. מהעיניים שבחוץ יתפתחו ענפים. בעיניים שבקרקע יתפתח שורש.

רימון. לוקחים חוטר בעובי של אצבע. אורך 50 סמ. אדמה לא מתוחחת. אפשר להרטיב את הקרקע. דופקים את הענף לתוך הקרקע.

גפן. כמו תאנה. 70 ס"מ. אפשר גם להבריך. הברכה היא תהליך שבו אנחנו מכסים בקרקע את אחד מהענפים של עץ. הענף חש שיש לחות בקרקע ומפתח שורשים. לאחר זמן מה, נוכל לבדוק שאכן יש שורש וננתק את הענף שהשריש מצמח האם.

תאנה – עדיף יחור קצה – כלומר מקטע מקצה הענף שחתוך רק בצד אחד. בשאר העצים אפשר להכין כמה ייחורים מכל ענף.

התעוררת היחור היא באדמה חמה, לפחות 24 מעלות – עם בוא האביב.

בהצלחה!

    Leave Your Comment