אז למה בעצם לגדל לבד או לקנות מחקלאי מוכר?

אני מגדל ירקות ומשווק תוצרת עצמות ותוצרת אורגנית. לא כי יש בכך הרבה כסף. אלא כי חשובה לי התזונה של בני האדם (וגם חיות הבית…). מאחר ואני מאמין בכלכלה מקומית, חשוב לי להציע לתושבי הגרים בסביבתי סל מוצרים, המכילים תוצרת אורגנית וטבעית, כדי לחזק את בריאותם.

 מאז המהפכה התעשייתית, העולם רץ קדימה ומנסה לייצר כמה שיותר בכמה שפחות. (פחות זמן, פחות כסף). מאז המאה ה-20, גם החקלאות הפכה להיות תעשייתית. אם פעם עיקר המזון היה מגיע מאיכרים, אשר בזיעת אפם היו מוציאים לחם ודברים נוספים מהאדמה, כעת היצור החקלאי הוא מתועש. מה שחשוב גם כאן, הוא לייצר כמה שיותר בכמה שפחות עלויות. נוסיף על כך תהליכים שאמורים לשפר את הסחירות של המוצרים – אורך חיי המדף משופרים, מראה אחיד.

לכאורה, תהליכים מבורכים. אך למעשה, התיעוש יוצר נזקים שאם לא נצמצם אותם, יפגעו בנו אנושות בהמשך.

מחיר השימוש בכימיקלים הוא פגיעה באדמה, באוויר ובמים: השימוש בכימיקלים להדברה ולדישון פוגעים באיכות האדמה, הכימיקלים מחלחלים לאדמה ומתפזרים באוויר ומגיעים לריאותינו. וכמובן שגם התוצרת מכילים כימיקלים, אשר יוצרים פגיעה איטית אך מסוכנת לבריאות שלנו.

תהליכי השבחת התוצרת משמיטים מגוון רחב מאוד של זנים, לטובת זנים שמתאימים יותר לגידול מתועש. כמה תפוחי אדמה יש כיום על המדפים? קיימים בעולם יותר מ-5000 זנים. בארץ מגודלים לפחות 50 זנים. למה זה בכלל חשוב? שמירה על מגוון גדול ככל האפשר מאפשרת שרידות ועמידה בפני מחלות. חשוב להזכיר בהקשר זה את הרעב הגדול באירלנד.

בעשרות השנים האחרונות חדרו לתפריט גם מזונות אשר משבשים את חוש הטעם שלנו ופוגעים בתזונה שלנו. הסוכר מחד והמלח והמונסודיום גלוטומט מאידך גורמים ליצירה של טעמים חזקים, אשר גורמים לנו להתרגל אליהם ולאחר מכן קשה לנו יותר לאכול מזון "נקי".

אנו קוראים ליותר מודעות בבחירת המזונות. במרבית המקרים, אם האוכל מגיעה בקופסת קרטון, אז כנראה שהוא מכיל דברים שאנחנו לא באמת רוצים שיכנסו בגוף שלנו. חשוב ללמוד לקרוא את רשימת המרכיבים. נזכיר רק שהיא מכילה את המרכיבים בסדר יורד (שימו לב איזה מוצרים מכילים סוכר במקום הראשון או השני), והאם מכילה מילים שאתם לא מבינים, אולי עדיף לוותר (מונסודיום גלוטומט וכל מיני E-ים).

בחקלאות האורגנית, המודעות לשימוש בחומרי דשן והדברה היא גבוהה ומפוקחת. עם זאת, לדעתנו, אינה מספיק אקולוגית.

בחקלאות פרמקלצ'ר המתפתחת בשנים האחרונות, אנחנו עמלים להשביח את האדמה ולהגיע לתהליכי יצור מזון שהם גם אקולוגיים וכמובן גם ללא שימוש בכימיקלים, שכאמור פוגעים בנו ובאדמה.

"עם האדמה" שמחה לסייע לכל אחד לגדל אצלו בחצר, במרפסת או על הגג, כמה שיותר מזון. אנחנו מאמינים כי מזון צריך לגדול בכל מקום וכל משפחה יכול לגדל מעט אוכל, תבלינים או צמחי חליטה לשימוש עצמי.

מובן, שלא כל אחד פנוי לגדל לעצמו את האוכל וכמובן שלא לכל אחד יש מספיק שטח כדי לעשות זאת. לכן אנחנו מציעים את שירות "חקלאי אישי", בו אנו פועלים להספקת פירות וירקות באיכות גבוהה, לפי העדפות אישיות.

 

נושאים נוספים...

כללי

Gardening in February

Garden in Israel in Februray might feel like a winter or spring. So we go out and feel… If the plants already blooming we start

גינה

הגינה בפברואר

אז מה עושים עכשיו בגינה? יוצאים החוצה ומרגישים… אם זה מרגיש כמו אביב, כמו פברואר 2018, אז מתחילים את גילוי האביב. ואם זה עדיין חורפי,

הרשמו לקבלת ניוזלטר

קבלו עדכונים על אירועים מעניינים ולמדו עוד קצת על החיבור לטבע