בא לנו לאכול משהו בסגנון לחם, אבל לא עם גלוטן… וגם לא עם כל מיני חומרי E למינהם.

הפתרון – טף! דגן שמגיע מאפריקה (בעיקר אתיופיה). הוא נטול גלוטן, מזין וטעים מאוד.

המצרכים:

  • קמח טף. שתיים עד שלוש כפות קמח לכל לחמית.
  • מים.
  • תיבול: אפשר להוסיף ממתיק (סילאן, דבש, מיפל) או מעט מלח.
  • אפשר להוסיף הפתעות: צימוקים, בצל מטוגן וכו'.

מחמים מחבט ששומן בשכבה דקה של שמן (אפשר לשפוך טיפונת שמן ולמרוח עם מרית/בצל/שום/תפוח). אש לא גבוהה מדי.
מערבבים את כל המצרכים לבצק נוזלי.

שופכים את העיסה על המחבט עד אשר הצד התחתי נעשה שלם (בדומה להכנת חביתה). ואז הופכים.

אופציה – כיסוי במכסה – יעיל כאשר רוצים להכין לחמית עבה יותר.

מתכון זה פשוט וספונטני. אפשר להכין גם מחמצת ולהכין לחמים.

נושאים נוספים...

כללי

Gardening in February

Garden in Israel in Februray might feel like a winter or spring. So we go out and feel… If the plants already blooming we start

גינה

הגינה בפברואר

אז מה עושים עכשיו בגינה? יוצאים החוצה ומרגישים… אם זה מרגיש כמו אביב, כמו פברואר 2018, אז מתחילים את גילוי האביב. ואם זה עדיין חורפי,

הרשמו לקבלת ניוזלטר

קבלו עדכונים על אירועים מעניינים ולמדו עוד קצת על החיבור לטבע