משפחת הסולניים

לירקות ממשפחת הסולניים מקום של כבוד במטבח הים תיכוני: תפוח האדמה, פלפל אדום, חציל ועגבניה. הם מהווים מקור לאנרגיה, ויטמינים. מוסיפים צבע וטעם. אך חלקנו צריכים להזהר בשימוש בהם.

משפחת הסולניים מכיל חומרים בשם אלקלואידים. משערים כי חומרים אלה התפתחו כדי למנוע מבעלי חיים לאכול אותם. אחד מהאלקלואידים, נקרא סולנין והוא חשוד כמגיב עם המערכת החיסונית. החומרים האלה מתיישבים בפרקים וגורמים לדלקת פרקים שגרונית (RA) או להחמרה שלה.

מה כדאי לעשות? אם אתם סובלים מכאבי מפרקים, מומלץ להמנע או לצמצם את הצריכה של הסולניים. למרות שזה לא הוכח מדעית, נטורפתים רבים ממליצים לצמצם את הצריכה שלהם ולראות האם יש שיפור בכאבים.

ארומתרפיה מציעה שימוש בשמנים ארומתיים להקלת הכאב וטיפול בדלקות הגוף. צרו קשר לפרטים נוספים. יעקב – 054-3986781.

 

כתיבת תגובה

הרשמו לקבלת ניוזלטר

קבלו עדכונים על אירועים מעניינים ולמדו עוד קצת על החיבור לטבע

משפחת הסולניים